Michael de Leeuw houdt alle opties open

Michael de Leeuw keert terug in de hoofdmacht van FC Groningen. Erwin van de Looi posteert hem zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse in de punt van de aanval.

Michael de Leeuw legde zaterdag veel energie in zijn invalbeurt tegen Excelsior. Met name door zijn dadendrang en ook doordat Oussama Idrissi goed inviel, leefde FC Groningen in de loop van de tweede helft toch nog weer op.

Overal voor open

De Leeuw scoorde ook, maar zijn treffer was onvoldoende om de 2-0 achterstand nog glad te strijken. Het was FC Groningens vijfde opeenvolgende nederlaag. ,,We moeten deze negatieve reeks doorbreken. Dan kan het ook zomaar weer omdraaien’’, zegt De Leeuw. De clubtopscorer heeft een aflopend contract. ,,Binnenkort heb ik daarover een gesprek met FC Groningen.’’ Het staat, wat hem betreft, niet al vast dat hij aan het eind van dit seizoen vertrekt. ,,Ik sta overal voor open. Zo ga ik het gesprek ook in.’’

Van de Looi hoopt dat De Leeuw zich op dezelfde gedreven wijze laat zien als tegen Excelsior. ,,Dan kan hij belangrijk zijn. We hebben natuurlijk ook een strijdplan, maar veel belangrijker is nog de energie die je in de wedstrijd legt en hoe je omgaat met de druk die op de wedstrijd ligt.’’

FC Groningen treedt Vitesse zondagmiddag tegemoet in een 4-2-3-1-samenstelling. Met Juninho Bacuna en Hedwiges Maduro als verdedigend blok op het middenveld en daarvoor het drietal Simon Tibbling, Albert Rusnák en Jesper Drost.

Kwartier stilte uit protest

In vergelijking met de wedstrijd tegen Excelsior zijn Mimoun Mahi en Danny Hoesen hun plaats kwijt geraakt. Mahi heeft zaterdag last gekregen van zijn knie en trainde vrijdag voor het eerst weer mee met de groep. Hoesen is gepasseerd en heeft op de wisselbank gezelschap van onder anderen Alexander Sørloth, die het in zijn eerste maanden bij zijn nieuwe club moeilijk heeft. Ook al doordat hij ruim anderhalve maand geleden een middenhands-beentje brak.

Als protest tegen ‘het chronische gebrek aan inzet en een juiste wedstrijdinstelling houdt de supportersgroep Groningen Fanatics zondagmiddag een protestactie. De fans blijven in het eerste kwartier op hun plaats zitten, moedigen de ploeg dan niet aan en juichen ook niet, mocht FC Groningen scoren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu