Middenaanvaller Hossein Ghanbari verlengt bij volleybalteam Lycurgus in Groningen

Lycurgus-speler Hossein Ghanbari tikt de bal over het net. Foto Jan Kanning

Middenaanvaller Hossein Ghanbari speelt ook volgend seizoen voor het Groningse Lycurgus in de eredivisie volleybal.

Dat zijn het team en de 29-jarige speler overeengekomen. Met het blijven van Ghanbari staan er inmiddels voor volgend seizoen vijf spelers onder contract. Bennie Tuinstra, Geoffrey van Gent, Dennis Borst en Steven Ottevanger tekenden eerder al bij.

Volwaardige speler

De afgelopen seizoenen is Ghanbari uitgegroeid tot een volwaardige speler. In de gewonnen bekerfinale op 16 februari eiste de middenman een hoofdrol voor zich op. In de slotfase sloeg Ghanbari de belangrijkste punten binnen. ,,Toen ik hier kwam wilde ik me uiteraard bewijzen. Inmiddels voel ik veel meer vertrouwen van iedereen en dat mijn positie positief veranderd is. Ik voel me nu echt iemand die onderdeel is van het team, dat wil ik graag zo houden. Mijn zelfvertrouwen heb ik hier teruggevonden. Dat maakt me gelukkig’’, aldus Ghanbari, die als Iraanse vluchteling naar Nederland kwam.

Superblij

Coach Arjan Taaij: ,,Ik ben superblij dat Hossein met een jaar verlengd heeft. Hij is een echte Lycurgiaan geworden. Hossein heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt en is dit jaar toonaangevend geweest in de eredivisie. Een complete middenman met een prima aanvalsefficiency, een hoog blokpercentage en een goede servedruk.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu