Minderhoud eerste in Grand Prix

Minderhoud eerste in Grand Prix ANP

Hans Peter Minderhoud is de wereldbekerfinale in Göteborg vrijdag uitstekend begonnen met winst in de Grand Prix. De Nederlandse dressuurruiter kreeg voor zijn proef met Glock's Flirt een score van 76,871 procent. Daarmee bleef hij zijn Zweedse concurrente Tinne Vilhelmson Silfvén (Don Auriello) bijna vier tienden voor. De Zweed Patrik Kittel eindigde met Watermill Scandic als derde: 76,4.

Minderhoud is de enige Nederlandse deelnemer aan de eindstrijd. Zijn partner Edward Gal, die ook startgerechtigd was, zag daarvan af. Hij liep door een val van zijn paard tijdens Indoor Brabant een rugblessure op. Diederik van Silfhout meldde zich af om zijn rijdier Arlando NOP te sparen voor de Olympische Spelen. Titelverdedigster Charlotte Dujardin ontbreekt door een juridisch geschil over het eigendom van de hengst Uthopia. Ook de geroutineerde Duitse amazone Isabell Werth is er ditmaal niet bij.

De zege van Minderhoud is vooral van belang voor het zelfvertrouwen, maar telt niet mee in de eindrangschikking. De beslissing in het Scandinavium valt zondag tijdens de kür op muziek. De ruiter uit Oosterbeek behoort in elk geval tot de favorieten. ,,Ik sta er goed voor. Het is nog geen gelopen race, maar de wereldbekeroverwinning is dichterbij dan ooit”, was zijn reactie na de geslaagde ouverture. ,,Het was vloeiend van het begin tot het eind, heel steady. Ik moet wel rijden natuurlijk, maar dat het bijna vanzelf lijkt te gaan, is zoals het moet.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu