Modric knalt Real Madrid langs Granada

Modric knalt Real Madrid langs Granada ANP

Real Madrid heeft zondagavond in de Spaanse competitie een zwaarbevochten overwinning geboekt bij degradatiekandidaat Granada. Luka Modric maakte vijf minuten voor tijd het bevrijdende doelpunt voor de sterrenploeg van trainer Zinedine Zidane: 1-2. De Kroatische spelmaker knalde de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de kruising.

Modric voorkwam daarmee dat de 'Koninklijke' buitenshuis opnieuw punten zou verspelen in de titelstrijd met FC Barcelona en Atlético Madrid. De Madrileense club heeft vier punten minder dan koploper Barcelona, dat dankzij treffers van David Navarro (eigen doel) en Luis Suárez met 2-0 won bij Levante. Atlético pakte zaterdag al de winst tegen Eibar (3-1) en staat tussen de twee aartsrivalen in, drie punten achter de Catalaanse leider.

Karim Benzema zette Real Madrid in en tegen Granada na een half uur op voorsprong. De Franse spits stond helemaal vrij toen hij een voorzet van Dani Carvajal kon intikken. Benzema was voor de zesde wedstrijd op rij trefzeker in de Primera División, iets wat deze eeuw alleen Ruud van Nistelrooij en Cristiano Ronaldo presteerden in het witte shirt.

Buitenspel

De thuisclub kwam na een uur brutaal langszij via invaller Youssef El Arabi, met een hoofdrol voor de scheidsrechter. Die liep in de weg bij een dribbel van Modric, waardoor Granada de bal kon overnemen en via El Arabi scoorde. Even later werd voor de tweede keer een doelpunt van de thuisclub afgekeurd vanwege buitenspel.

Modric behoedde Real Madrid met een daverende knal voor nieuw puntenverlies. De afgelopen weken liet de ploeg wel punten liggen bij Villarreal (1-0), Valencia (2-2) en Real Betis (1-1).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu