Mogelijk beperkt aantal toeschouwers bij start Tour de France

Mogelijk beperkt aantal toeschouwers bij start Tour de France ANP

De aangekondigde vervolgmaatregelen van de Franse premier Édouard Philippe tegen verspreiding van het coronavirus hoeven geen gevolgen te hebben voor de startdatum van de Tour de France. Wel kan het zijn dat er de eerste dagen slechts een beperkt aantal toeschouwers aanwezig kan zijn, liet een woordvoerster van het Franse sportministerie weten.

Philippe verklaarde dinsdag in het Franse parlement dat (sport)evenementen met meer dan 5000 toeschouwers niet voor 1 september plaats kunnen vinden. De Tour, die eigenlijk op 27 juni in Nice zou beginnen, was al twee maanden vooruitgeschoven en begint nu op 29 augustus. Een gevolg van de aangekondigde maatregelen zou kunnen zijn dat er opnieuw geschoven moet worden, al noemde Philippe de Tour niet.

"Het is te vroeg om conclusies te trekken, maar voorlopig betekent dit niet dat de Tour opnieuw moet worden uitgesteld of afgelast", meldde een woordvoerster van het sportministerie. "We sluiten niet uit dat er maatregelen moeten worden genomen wat betreft het aantal toeschouwers."

Probleem met de Tour is dat er met onder meer renners, begeleiders, journalisten en beveiligers al sprake is van een samenscholing van enkele duizenden mensen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu