Montenegro zegt handbalduel tegen Oranje met Lois Abbingh en Merel Freriks wegens coronacrisis af

Nederland viert het behalen van de wereldtitel. Foto AFP

De Nederlandse handbalvrouwen, met in de gelederen de noorderlingen Lois Abbingh en Merel Freriks, oefenen niet tegen Montenegro.

Het duel zou op 28 november in de Maaspoort in Den Bosch plaatsinden in de aanloop naar het EK, waar regerend wereldkampioen Nederland aan meedoet. Montenegro heeft zich voor de wedstrijd teruggetrokken. Het team neemt eveneens deel aan het EK, dat van 3 tot en met 20 december in Noorwegen en Denemarken wordt gehouden, maar wil in verband met de coronaepidemie geen enkel risico nemen.

Bubbel

Montenegro zit in een ‘bubbel’en heeft uit vrees voor besmettingen besloten in de aanloop naar het EK niet te reizen. Dat stelt de Oranje-handbalsters voor een probleem. Nederland heeft het afgelopen jaar door de coronacrisis slechts twee oefenwedstrijden tegen Duitsland kunnen spelen. Om de speelsters voor hun eerste EK-duel op 4 december tegen Servië toch een ‘wedstrijdprikkel’ te geven, gaan ze onderling een besloten wedstrijd spelen.

Trondheim

De Nederlandse vrouwen zijn bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen al hun poulewedstrijden in Trondheim in Noorwegen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu