Motorcross op TT Circuit wordt nog spectaculairder

Het MXGP in 2015. Foto: organisatie

De tweede editie van het wereldkampioenschap motorcross op het TT Circuit in Assen moet nog spectaculairder worden dan de vuurdoop die in 2015 plaatsvond.

Dat zeiden organisator Lee van Dam en toezichthouder Jos Vaessen dinsdag tijdens de officiële kick off van het evenement in de RTL-studio’s in Hilversum.

Om het spektakel voor het publiek verder te vergroten wordt de finish verplaatst naar een locatie voor de hoofdtribune, wordt de baan verlengd, wordt de aanloop naar de springbulten verhard zodat er nog hogere sprongen mogelijk zijn en wordt er met de WK MXGP voor vrouwen een discipline aan het programma toegevoegd.

,,We zetten in op een verbetering van de beleving om nog meer toeschouwers te trekken”, stelde Vaessen in Hilversum. De Drentse editie van de MXGP vindt dit jaar plaats op 27 en 28 augustus. Om de crossbaan op het TT Circuit te realiseren moeten er tonnen zand verplaatst worden van het defensieterrein bij het circuit naar het asfalt tussen de Winterdijk, de hoofd- en de Geert Timmer-tribune.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu