Mourinho laat oog vallen op oud-spits van FC Emmen Bas Dost

Aangever Bas Dost viert de 0-1 in de bekerwedstrijd tegen 1860 München met doelpuntenmaker André Silva. Foto: BSR Agency

Tottenham Hotspur heeft serieuze belangstelling voor Bas Dost. In de zoektocht naar een tweede spits achter Harry Kane heeft manager José Mourinho zijn oog laten vallen op de oud-speler van FC Emmen.

Spurs heeft Dost al langer in het vizier, maar is sinds afgelopen weekeinde concreet in de markt voor de 31-jarige spits van Eintracht Frankfurt. De club uit Londen verloor zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen op eigen veld van Everton (0-1) en kan wel wat aanvallende versterking gebruiken.

Eerder zag het ernaar uit dat Dost naar Club Brugge zou verkassen, maar voor de kampioen van België bleek hij toch te duur. Voor Tottenham Hotspur zal de transfersom - Eintracht Frankfurt nam de spits een jaar geleden voor zeven miljoen euro over van Sporting Lissabon – geen probleem zijn.

Bijrol achter Kane

De vraag is echter of Dost trek heeft in een bijrol achter de in Londen onomstreden Engels international Kane. In Frankfurt is hij wel verzekerd van een basisplaats. Dost moet bij de club uit de Bundesliga dit seizoen een spitsenduo vormen met de Portugees André Silva. Beide spelers tekenden zaterdag voor een goal en een assist in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen 1860 München.

Eintracht Frankfurt begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Arminia Bielefeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu