Murray weer in halve finales Australian Open

Murray weer in halve finales Australian Open ANP

De Schotse tennisser Andy Murray heeft voor de zesde keer in zeven jaar de halve finales bereikt van de Australian Open. De nummer twee van de wereld knokte zich woensdag in de kwartfinale langs de taaie Spanjaard David Ferrer: 6-3 6-7 (5) 6-2 6-3. Murray staat in de halve finale tegenover de winnaar van de partij tussen de Fransman Gaël Monfils en Milos Raonic uit Canada.

De Britse tennishoop bereikte vorig jaar de finale in Melbourne. Net als in 2010, 2011 en 2013 stapte Murray toen echter als verliezer van de baan. Weer bleek de Serviër Novak Djokovic te sterk. In 2012 bleef hij steken in de halve finales, twee jaar later waren de kwartfinales al zijn eindstation. De 28-jarige Schot hoopt na vier verloren finales dit keer eindelijk eens het Australische grandslamtoernooi op zijn naam te kunnen schrijven.

Murray bracht zichzelf in de problemen tijdens de tiebreak van de tweede. Hij sloeg daarin een ogenschijnlijk simpele smash buiten de lijnen en dat leidde tot setverlies. Murray herstelde zich door de Spanjaard vroeg in de derde set te breken. Bij 3-1 werd de wedstrijd even stilgelegd vanwege naderend onweer. Toen het dak van de Rod Laver Arena dicht was en de wind geen vat meer kreeg op de ballen, snelde Murray naar de winst.

Normaal gesproken moet Murray in zijn eentje de Britse eer hoog houden, maar in Melbourne zijn meer landgenoten 'hot'. Zijn broer Jamie Murray bereikte de halve finales in het dubbel, Johanna Konta de laatste vier bij de vrouwen. ,,Geweldig dat meer Britten het zo goed doen'', zei het boegbeeld. ,,Ik ben heel trots op mijn broer en het is ongelooflijk mooi om voor het eerst in lange tijd een Britse vrouw in de halve finales te hebben.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu