Muskens en Piek zwaar op de proef gesteld

Muskens en Piek zwaar op de proef gesteld ANP

Eefje Muskens en Selena Piek zijn woensdag in de eerste ronde van het Swiss Open in Basel zwaar op de proef gesteld. De Nederlandse badmintonsters, in het vrouwendubbel als tweede geplaatst, rekenden pas in de verlenging van de derde game af met Hsieh Pei Chen en Wu Ti Jung uit Taiwan: 21-18 17-21 26-24. Ze stonden liefst 68 minuten op de baan.

Muskens en Piek, de olympische hoop van Oranje straks in Rio, kwamen in de derde game met 13-9 voor, maar konden niet doordrukken. Een matchpoint op 20-19 werd eveneens niet benut, waarna er nog een paar moesten worden weggewerkt voordat het wel lukte. Piek sprak na afloop van een vooral mentaal zwaarbevochten zege. ,,We moesten vechten voor ieder punt. Erg blij met deze overwinning, die we uiteindelijk op karakter hebben binnen getikt.''

Donderdag wacht hun opnieuw een lastige klus. Dan staan Huang Yaqiong en Tang Jinhua te wachten aan de overzijde van het net. De Chinese vrouwen veroverden vorige week de titel in het German Open.

Samantha Barning en Iris Tabeling konden meteen naar huis met een pijnlijk lesje als bagage. Tegen het Thaise tweetal Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai maakten ze welgeteld twaalf punten: 4-21 8-21. De lijdensweg duurde twintig minuten.

In het gemengd dubbelspel met Jacco Arends werd Piek in de eerste ronde uitgeschakeld. Het duo, zevende op de plaatsingslijst, had verrassend weinig in te brengen tegen het Chinese koppel Wang Yilyu/Chen Qingchen: 17-21 11-21.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu