NAM wordt nieuwe stadionsponsor FC Emmen. Bedrijf wil historische band met Zuidoost-Drenthe benadrukken

Met de NAM als sponsor verandert er niets aan de huidige stadionnaam De Oude Meerdijk.

Met de NAM als sponsor verandert er niets aan de huidige stadionnaam De Oude Meerdijk.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wordt de nieuwe stadionsponsor van FC Emmen.

Het bedrijf wil de historische band met Zuidoost-Drenthe benadrukken en verstevigen. Bovendien wil de NAM ‘invulling geven aan haar maatschappelijke rol’. De huidige stadionnaam De Oude Meerdijk verandert niet.

De NAM en FC Emmen laten weten dat het gasbedrijf ook sponsor wordt van het deel van de Beweegcampus dat door de eerste selectie van de club wordt gebruikt. Met het sponsorschap van de NAM kan de club verder professionaliseren en bijdragen aan de fitheid van de selectie, staat in een persbericht.

G-sportdag

De NAM was al sponsor van de maatschappelijke stichting van FC Emmen, FC Emmen Naoberschap, en steunt sinds enkele seizoenen de jaarlijkse G-sportdag in het stadion.

De club laat weten blij te zijn met de nieuwe stadionsponsor. ,,Het is duidelijk dat de NAM iets terug wil geven aan deze regio, waaraan ze veel te danken hebben. Dit sponsorschap zorgt ervoor dat we ons als profclub verder kunnen professionaliseren.”

De NAM ziet Zuidoost-Drenthe als ‘geboortegrond’. ,,We leveren al meer dan 75 jaar ook vanuit Zuidoost-Drenthe energie aan heel Nederland. Wij zijn daarmee al heel lang een letterlijke bron van energie en ervaren dat FC Emmen dit ook voor vele supporters is. Wij zullen ook in deze regio nog jaren actief zijn en hopen door de sponsoring van het stadion FC Emmen te steunen in hun ambitie om een stabiele Eredivisie-club te worden en te blijven.”