NBA start voorzichtig weer met individuele trainingen

NBA start voorzichtig weer met individuele trainingen ANP

Het lijkt erop dat het Amerikaanse profbasketbal weer voorzichtig op gang kan komen. De NBA geeft spelers de gelegenheid vanaf vrijdag weer de training te hervatten in hun officiële trainingslocaties.

Dat mag alleen individueel en is niet verplicht, meldde nieuwszender ESPN. Het is ook alleen toegestaan in staten waar de coronaragegels over het verplicht thuisblijven zijn versoepeld. Dat is tot dusver in een handvol staten het geval, zoals Georgia, Oklahoma en Florida.

De NBA wil voor de spelers die wonen in staten waar de 'blijf thuis' regels nog steeds strikt gelden alternatieve oplossingen bedenken. Er is nog geenszins sprake van het weer opstarten van de competitie.

De NBA ligt sinds 11 maart stil vanwege de coronapandemie. Nadat de Franse speler Rudy Gobert van Utah Jazz positief was getest, besloot de organisatie direct in te grijpen. De dikbetaalde basketballers uit de NBA nemen vanaf 15 mei genoegen met 25 procent minder salaris. De spelersvakbond bereikte een akkoord met de organisatie van de NBA over zo'n collectief 'salarisoffer'.

Nieuws

Meest gelezen

menu