NEC klimt naar vijfde plaats

NEC klimt naar vijfde plaats ANP

NEC mag zich nu echt rekenen tot de subtop in Nederland. Het team van coach Ernest Faber won zondag met 1-0 van Willem II en staat vijfde in de competitie.

Een aanzienlijk deel van de dertig punten die NEC in achttien duels vergaarde, danken de Nijmegenaren aan Christian Santos. Ook de zege van zondag kwam op het conto van de Venezolaan, die vanaf elf meter tekende voor zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Santos had NEC al na zeven minuten op voorsprong kunnen brengen, maar een kopbal werd door Jordens Peters nog net op tijd weggehaald. Ruim tien minuten later was het alsnog raak. Stijn Wuytens maakt in het strafschopgebied hands, Santos schoot de strafschop keurig in de hoek van het doel.

Naast

Ook in de rest van de eerste helft was NEC iets beter, al kreeg ook Willem II kansjes. Echt in gevaar kwam de debuterende doelman Brad Jones niet. Ook in de tweede helft had Jones geen loodzware taak, aangezien Willem II voornamelijk over of naast schoot. Zo passeerden bijvoorbeeld twee vrije trappen van Erik Falkenburg en Wuytens de verkeerde kant van de paal. NEC liet weinig meer zien in die tweede helft, maar liet de zege niet glippen. Zeker toen Willem II met tien man kwam te staan (twee keer geel voor Frank van der Struijk) was de wedstrijd gespeeld.

Het is overigens maar de vraag of Santos blijft bij de ploeg uit Nijmegen, die vorig seizoen nog uitkwam in de Jupiler League. De topschutter van NEC kan rekenen op flinke belangstelling uit verschillende hoeken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu