NEC mag Santos weer dankbaar zijn

NEC mag Santos weer dankbaar zijn ANP

NEC mag de beroepszaak tegen de schorsing van Christian Santos nu al een succes noemen. De Venezolaanse spits mocht ondanks een dreigende schorsing gewoon spelen tegen Heracles Almelo en bezorgde zijn ploeg vlak voor tijd de zege: 1-0.

Het duel leek lang geen winnaar op te leveren, tot de clubtopscorer vlak voor tijd voor doelman Bram Castro opdook. De Belg was kansloos op de harde inzet van Santos, die een schorsing staat te wachten omdat hij vorige week een klap uitdeelde aan Excelsiorverdediger Khalid Karami. Hangende het beroep mag trainer Ernest Faber zijn clubtopscorer opstellen en dat pakte goed uit.

Santos was na een uur ook al betrokken bij de andere grote kans die NEC creëerde. Zijn voorzet werd door verdediger Dario Dumic op de lat gekopt. Tot die tijd viel er weinig te beleven. Beide ploegen speelden slordig en angstig, doorgaans geen beste combinatie op een voetbalveld. Gevolg was dat er amper kansen te noteren vielen.

Play-offs

Heracles dook pas halverwege de tweede helft echt gevaarlijk op voor doelman Brad Jones. De Australiër zat mis bij een voorzet van de linkerkant, waarna spits Wout Weghorst de bal voor het intikken had. Verdediger Lucas Woudenberg kon zich er nog net voor gooien. In het slotkwartier was Santos eerst met een kopbal al dicht bij de 1-0, maar Castro wist die poging nog over te tikken. Even later was het alsnog raak.

Door de late zege houdt NEC zicht op een plek in de play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren staan zesde. Heracles, enkele weken geleden nog derde, is na de vierde nederlaag op rij hard op weg naar het rechterrijtje.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu