NOC*NSF heeft groot vertrouwen in veilige manier van trainen

NOC*NSF heeft groot vertrouwen in veilige manier van trainen ANP

Sportkoepel NOC*NSF heeft positief gereageerd op de aanpassingen in het coronabeleid van de regering. Premier Mark Rutte liet dinsdagavond onder meer weten dat topsporters weer mogen gaan trainen onder duidelijke voorwaarden en op aangewezen locaties. Ook krijgt de jeugd tot 18 jaar meer ruimte krijgt om weer aan sport te doen.

"Het was goed te horen dat Nederland weer kleine stappen kan zetten waarbij we natuurlijk goed voor ogen houden dat het hoofddoel nog steeds het bestrijden van het virus is", laat technisch directeur Maurits Hendriks weten. "Eén van die stappen is dat de Nederlandse jeugd weer voorzichtig kan gaan sporten. Heel fijn voor onze kinderen."

Ook de verruiming van de trainingsmogelijkheden voor topsporters juicht Hendriks toe. "Onder voorwaarden natuurlijk, we moeten het risico beheersbaar houden. Wij hebben er groot vertrouwen in dat het mogelijk is om op basis van de richtlijnen van het RIVM veilige manieren van trainen te realiseren. Wij spreken daar direct woensdag de technisch directeuren weer over."

Nieuws

Meest gelezen

menu