De EK-voorspelling voor maandag door voetbalfanaat Hens Lunter: Na de 5-1 tegen Spanje hing er een ijzige spanning in huis

Iedere dag laat iemand op deze plek zijn licht schijnen over het EK voetbal en doet een voorspelling over de wedstrijden die deze dag gespeeld worden. Vandaag: voetbalfanaat Hens Lunter.

Hens Lunter

Hens Lunter

Tot nu toe geniet ik van het EK, al is het voorval met Christian Eriksen natuurlijk een behoorlijke domper. Ik zat op het moment dat het gebeurde met een paar vrienden in een Amsterdams café waar ook een aantal Finnen en Denen zaten. Op het moment dat het gebeurde, viel het café stil. Denen, Finnen en Nederlanders duimden allen voor een goede afloop, die er gelukkig kwam.

We zijn op den duur vertrokken. We hadden niet verwacht dat de wedstrijd nog zou worden uitgespeeld.. Dat het duel toch nog werd hervat, is een heel rare actie. Het liet weer eens de nare kant van de UEFA zien.

Uiteraard ben ik dit toernooi voor Nederland, maar ook Spanje heeft tegenwoordig mijn sympathie. Ik heb al tien jaar een Spaanse vriendin, Noelia. Een grappig feitje: ze is in 1975 geboren, het jaar waarin Franco stierf. Tot die tijd was men verplicht hun kind een christelijke naam te geven. Noelia is dus een van de eerste kinderen bij wie dat niet gebeurd is. Het lijkt misschien een christelijke naam, maar ik geloof dat ze vernoemd is naar de titel van een Spaans hitje uit 1975.

Mijn relatie met Noelia heeft mij geleerd voor Spanje te zijn. Ook omdat het iets met de stemming doet als ik dat niet ben. Bij de WK-wedstrijd tussen Nederland en Spanje heb ik gemerkt dat mijn vriendin fanatieker is dan ik dacht. Na die 5-1 zege hing er dat weekend op zijn zachtst gezegd een ijzige spanning in huis. Bij die wedstrijd heb ik uiteraard gejuicht voor Oranje, maar dat heb ik niet in haar gezicht gedaan. Dat leek me niet chic en bovenal niet wenselijk.

De favoriete speler van mijn vriendin is doelman Unai Simón. Het is een beetje verrassend dat hij is geselecteerd, maar hij wordt mogelijk eerste keeper. Noelia hoopt daar op. Ze is fan van Manchester City, dus heeft ze liever niet dat David de Gea speelt, omdat die bij Manchester United keept.

In Spanje is haar favoriete team Barcelona. Haar vader is dit jaar begraven en met Barcelona-sloffen de kist ingegaan. Ook ik ben fan van Barça, dus daar hebben we elkaar gelukkig wél in gevonden.

Voorspellingen

Schotland-Tsjechië 1-3 Tsjechië gaat dit toernooi verrassen, die hebben een leuk teampje

Polen-Slowakije 2-0 Twee keer Robert Lewandowski, een grote meneer

Spanje-Zweden 3-1 De vorm moet nog komen bij Spanje, maar ze zijn een klasse beter dan Zweden

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu