Nagnoeg fit FC Emmen ontvangt Almere City

Gaby Jallo terug in de defensie

Gert Heerkes ziet zichzelf in de aanloop naar de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen Almere City voor een aantal lastige afwegingen geplaatst.

De interim-hoofdtrainer van FC Emmen kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Op de geblesseerden Jordy van Deelen en Tom Overtoom na zijn alle spelers die in aanmerking komen voor een basisplaats van de partij. Dat leidt wat de basisopstelling van vrijdagavond betreft tegen de nummer 18 van de eerste divisie tot scherpe keuzes.

Zo zakt Gaby Jallo na zijn avontuur op het middenveld, vorige week in het met 0-0 afgesloten duel tegen Jong PSV, weer een linie. ,,Ik vond het leuk, maar ik ben in de kern toch een linksback. Dat is uiteindelijk mijn positie’’, laat de verdediger weten. Het kost Tim Siekman zijn basisplaats.

Middenveld
Ook op het middenveld moet Heerkes harde noten kraken, want daar zijn Boy Deul (hersteld van een rugblessure) en Sander Rozema (terug van een schorsing) weer van de partij. Het tweetal mag rekenen op een basisplaats, wat de ook weer fitte Frank Olijve op de reservebank doet belanden. Hoe de Zwollenaar daar over dacht, was donderdag duidelijk van zijn gezicht af te lezen.

Voorin
Voorin is het dit hele seizoen al stuivertje wisselen tussen vooral Marnix Kolder en Rick ten Voorde, hoewel het duo vorige week naast elkaar geposteerd stond in de aanvalslinie. Daar stapt Heerkes vrijdagavond weer vanaf. De Hardenberger oefenmeester kiest voor Raymond Gyasi en Erixon Danso op de flanken en Kolder als diepste man.

Trainerscarroussel
Terwijl bij FC Emmen de trainerscarroussel op volle toeren draait, probeert Heerkes zijn mannen zo goed mogelijk bij de les te houden. ,,Wij doen gewoon ons ding. Ik heb er één opmerking over gemaakt tegenover de spelers: zo lang de situatie zo is, is het zo. Wij moeten gewoon ons werk blijven doen, zoals we dat het afgelopen half jaar ook naar behoren hebben gedaan. Wij hebben nergens invloed op, kunnen alleen maar afwachten, maar het is wel wenselijk dat het snel geregeld is. Bij onduidelijkheid is niemand gebaat.’’

Eigen spel
De wedstrijd tegen Almere City, dat heeft aangekondigd zijn eigen spel te willen spelen op de Meerdijk, is de eerste van de vierde periode. Volgens Heerkes is zijn ploeg daar niet concreet mee bezig. FC Emmen staat op de zesde plaats in de eerste divisie en is, als de club die positie vasthoudt, sowieso geplaatst voor de play-offs. Ook de top vijf is nog haalbaar, wat zou betekenen dat de Drenten de eerste ronde van de nacompetitie kunnen overslaan. ,,Het klinkt simpel, maar wij willen gewoon elke week winnen en laten zien wat we kunnen. Als we uiteindelijk vijfde of vierde kunnen worden in de eindstand, gaan we daar uiteraard voor.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu