Napoli blijft in kielzog van Juventus

Napoli blijft in kielzog van Juventus ANP

Op Sicilië heeft Napoli opnieuw geen fout gemaakt in de jacht op Juventus. De nummer twee van Italië won zondagavond met 1-0 en houdt de koploper zo in zicht. Die won vrijdag al met 1-0 van Sassuolo.

Opnieuw was Gonzalo Higuaín de gevierde man bij Napoli. De topscorer uit de Italiaanse competitie was trefzeker vanaf elf meter in de 22e minuut. De Argentijn tekende daarmee voor de enige treffer in het duel met de ploeg die worstelt om uit de degradatiezone te blijven.

Het Nederlandse getinte Lazio Roma won met 2-0 van Atalanta. Veteraan Miroslav Klose maakte halverwege de tweede helft de eerste treffer en trof in de vijfde minuut van de blessuretijd nogmaals doel. Lazio begon met Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna in de basis, terwijl bij Atalanta Marten de Roon meespeelde.

De Guzman

Ook andere Nederlanders vielen zondag op in de Serie A. Jonathan de Guzman debuteerde bij Carpi met de winnende treffer. In de negentigste minuut schoot de Nederlander een strafschop hard in het doel, waardoor de laagvlieger met 2-1 won van directe concurrent Frosinone. Ook Emanuelson viel op in de degradatiezone. Als invaller bij Verona gaf hij een voorzet op Eros Pisano, die de 1-1 maakte tegen Fiorentina. Desondanks lijkt Verona gezien in de competitie: het gat met Carpi is zes punten.

Fiorentina verloor door het gelijkspel de aansluiting met AS Roma in de strijd om de derde plaats (59 om 54 punten). De Romeinen wonnen met 2-1 van Udinese, Kevin Strootman mocht in de blessuretijd nog even invallen. Juventus (67 punten) en Napoli (64) bedreigen lijkt overigens voor Roma een illusie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu