Vermoeide Nederlandse handballers verliezen kansloos van Duitsland, maar kunnen straks het WK met opgeheven hoofd verlaten

Na een kansloze nederlaag tegen Duitsland (26-33) zijn de Nederlandse handballers op het WK uitgeschakeld voor het bereiken van de kwartfinales. Toch kunnen de Oranje-mannen - met nog één wedstrijd te gaan - al terugkijken op een uitstekend toernooi. Nog nooit werd er op het hoogste niveau zo goed gepresteerd.

Luc Steins oog in oog met de uitblinkende Duitse keeper Andreas Wolff.

Luc Steins oog in oog met de uitblinkende Duitse keeper Andreas Wolff. Foto: EPA/Zbigniew Meissner

De Duitse uitblinker Juri Knorr gaf na afloop van de wedstrijd de nodige complimenten aan Nederland, dat pas voor de tweede keer met een onderbreking van zestig jaar aan een WK meedoet. ,,Nederland heeft dit toernooi zeker indruk gemaakt. Ze hebben iets moois opgebouwd in de afgelopen jaren. Er spelen nu veel spelers in de Bundesliga en Luc Steins is geweldig (bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, red.) in de Champions League. We waren niet bang voor Nederland, maar hadden veel respect. Want het was lastig om tegen ze te spelen. We hadden het duel tegen Noorwegen gezien. Daarin hadden de Nederlanders eigenlijk moeten winnen’’. zei de spelverdeler bij Viaplay.

Sterk Duitsland is zeker kandidaat voor de wereldtitel

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's