Thijs Dallinga uit Hellum schittert in Franse bekerfinale. 'Hollandse flair en perfectie'

Thijs Dallinga (linksachter), Branco van den Boom (centraal) en Zakaria Aboukhlal (uiterst rechts) vieren de bekerwinst.

Thijs Dallinga (linksachter), Branco van den Boom (centraal) en Zakaria Aboukhlal (uiterst rechts) vieren de bekerwinst. Foto: ANP/ HH

De Nederlandse enclave bij het vorig jaar naar de Ligue 1 gepromoveerde FC Toulouse kende al een droomseizoen, maar zaterdag volgde de kers op de taart. Thijs Dallinga (twee goals), Branco van den Boomen (assist), Stijn Spierings (assist) en Zakaria Aboukhlal (een goal) wonnen de Coupe de France door in de finale FC Nantes te overrompelen met 5-1. De Franse media zijn lyrisch over de prestaties van het kwartet.

‘Perfectie bij Dallinga’, schrijft L’Equipe . ‘Logan Costa en Thijs Dallinga scoorden beiden twee keer en droegen Toulouse zaterdagavond tegen Nantes in de finale van de Coupe de France.’ Ook van Zakaria Aboukhlal wordt er door de sportkrant een prestatie uitgelicht. ‘Hij scoorde in de finale en trof zodoende het doel in alle vijf de bekerwedstrijden die hij speelde. Hij is de eerste Ligue 1-speler met goals in vijf verschillende bekerduels sinds Pablo Sarabia van Paris Saint-Germain drie jaar geleden.’ Daarbij moet wel één opmerking gemaakt worden ten faveure van de in Gorinchem geboren aanvaller: Sarabia scoorde uitgerekend niet in de finale die hij met PSG speelde tegen Saint-Étienne.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's