Nederlands elftal laat zich in kaarten kijken. Louis van Gaal lijkt op training negen basisplaatsen te onthullen

Over Louis van Gaal verscheen onlangs het zoveelste boek. Maar de bondscoach is in Qatar opvallend genoeg ook een open boek. Vanwege de korte voorbereidingstijd van slechts een week op Oranjes eerste WK-duel met Senegal liet hij zich heel ongebruikelijk in zijn kaarten kijken. Op de door twintig arbeidsmigranten bijgewoonde training onthulde Van Gaal negen van de elf basisplaatsen.

De blik van Louis van Gaal staat strak tijdens de training van Oranje in Doha. De basiself van het Nederlands elftal lijkt voor het grootste gedeelte vast te staan.

De blik van Louis van Gaal staat strak tijdens de training van Oranje in Doha. De basiself van het Nederlands elftal lijkt voor het grootste gedeelte vast te staan. Foto: Getty Images

De meeste ogen waren op keeperstrainer Frans Hoek en zijn pupillen gericht. Opvallend was het dat Andries Noppert, de broodnuchtere en tot dusver interlandloze doelman van SC Heerenveen, de beste indruk maakte en de meeste aandacht kreeg van Hoek. Of Van Gaal het aandurft om de Fries op het allerhoogste voetbalpodium in het diepe te gooien, zal de aankomende dagen blijken.

Nieuws

menu