Neem een kijkje in de schoenendoos vol medailles van atlete Britt Weerman (18) uit Assen | De Aanpakkers

De Aanpakkers #2 | Britt Weerman (18) uit Assen staat te boek als een van de grootste hoogspringtalenten van Nederland

Achttien jaar is ze nog maar, Britt Weerman uit Assen. De atlete staat te boek als een van de grootste hoogspringtalenten van Nederland en zelfs van ver daarbuiten.

Dat terwijl ze aanvankelijk een kei was in een heel andere tak van sport. Daarvan getuigt de bomvolle schoenendoos die ze voor het oog van de camera uitpakt. Er zitten tientallen medailles in, maar één heel bijzondere.

De Aanpakkers

Britt Weerman is een van de sporters die Dagblad van het Noorden volgt in het kader van De Aanpakkers. De Aanpakkers is een initiatief van Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, Topsport Noord, stichting BEA, gemeente en provincie Groningen en de Topsport Talentenschool.

Zes noordelijke topsporters worden een jaar lang op de voet volgt. Vorige week stond Daniël van Kaam van FC Groningen in de schijnwerpers. Volgende week is het de beurt aan Donar-basketballer Kjeld Zuidema uit Eexterzandvoort. Verder komen handbikester Melanie Helweg uit Beerta, de Groningse roeister Louise Liemberg en Lycurgus-volleyballer Markus Held het komende jaar nog voorbij.

Nieuws

menu