Nic. uit Groningen scoort er op los en viert derde zege op rij

.

DOS’46 verloor de topper in de ereklasse A met 21-19 van Fortuna, dat daarmee de koppositie overnam van de Nijeveners. DOS’46 startte goed (0-2 binnen een minuut), maar zag de thuisclub voor rust een 11-7 voorsprong opbouwen. In de slotfase kwam DOS’46 nog op 18-17, maar een gelijkmaker zat er niet in.

In de overgangsklasse A blijft Nic. de smaak van het winnen nog altijd niet verliezen. Dit keer moest NKC er met ruime cijfers aan geloven. De Groningers wonnen met 23-18, de derde zege op rij voor de ploeg van coach Kees Vlietstra.

AVO had kunnen stunten bij koploper De Meeuwen, vond trainer Harold Veldkamp. ,,We verliezen terecht, maar 21-14 is echt geflatteerd. Als wij beter afgerond hadden, was het met de rust 8-15 voor ons geweest.” Het was echter 10-7 en die marge hield De Meeuwen lang vast, om aan het eind nog verder weg te lopen.

Ritola volgt het spoor van Nic. en De Meeuwen overigens keurig dankzij een 20-16 zege op OWK. De Zuidlaarder formatie speelde energiek, ging met 11-7 de kleedkamer in en hield dat verschil in de tweede helft zonder problemen overeind: 20-16.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu