Niels Visker (19) naar halve finales van World Tennis Tour-toernooi in Caïro

Niels Visker. Foto: Archief DVHN/Duncan Wijting

Niels Visker plaatste zich voor het eerst in zijn jonge carrière voor de halve finales van een proftoernooi. Winst op de Argentijn Juan Bautista Otegui bracht de jonge Groninger bij de laatste vier van het World Tennis Tour-toernooi van Caïro.

Anders dan de voorgaande dagen stond het 19-jarige talent uit Lageland maar twee sets lang op de baan en het waren geen lange sets ook. De eerste ging binnen het halfuur naar Visker (6-1), waarna de Argentijn in de tweede set iets meer tegenstand bood, al kwam Visker nooit echt in de problemen: 6-3. ,,Het plan was om vooral zijn forehand onder druk te zetten en de rally dan zo snel mogelijk bij het net af te maken’’, kijkt Visker terug op de wedstrijd. ,,Dat lukte aardig. Dit was tot nu mijn beste pot tennis in de drie weken waarin ik nu in Egypte sta te spelen.’’

Volledig Groningse finale

Bij winst van collega-Groninger en dubbelspelpartner Sidané Pontjodikromo had Caïro een volledig Groningse halve finale gezien, maar die kwam er niet. De Italiaan Emiliano Maggioli was in de kwartfinale met 6-3 en 6-4 te sterk voor ‘Pontjo’ en Maggioli wordt dus de tegenstander die Visker moet verslaan om de finale van het sterk bezette graveltoernooi in de Egyptische hoofdstad te bereiken. ,,Hopelijk kan ik met goed tennis komen, dan heb ik zeker een kans’’, kijkt Visker vooruit.

Nieuws

Meest gelezen

menu