Niets dan lof voor de reactie van Ranomi Kromowidjojo | Tokio vandaag

Op de negende dag van de Olympische Spelen zwijmelen Tokio Vandaag-presentatoren Renze Lolkema en William Pomp weg bij de reactie die Ranomi Kromowidjojo gaf na haar vierde plaats in de finale van de 50 meter vrije slag.

Waar velen een zwaar teleurgestelde Sauwerdse hadden verwacht, daar stond Kromo met een stralende lach de pers te woord na afloop van haar race, waarin ze negenhonderdste tekortkwam voor een medaille. Het sterkte de tafelheren in hun verwachtingen over de sportieve toekomst van de Groningse topzwemster, maar eerst wil Kromo haar ouders in de armen sluiten na anderhalf jaar leven volgens strenge coronaprotocollen.

 ,,Netty, ze komt eraan hoor’‘, zo wordt moeder Kromo het ongetwijfeld hartelijke weerzien alvast in het vooruitzicht gesteld. Verder gaat het in Tokio Vandaag over het brons van de Friese zeilster Marit Bouwmeester.

Heeft ze een medaille gewonnen en heeft ze zilver of zelfs goud verspeeld? Getreurd wordt er om de aftocht van de laatste Nederlandse beachvolleyballers. En doet Siffan Hassan er nou wel verstandig aan om als eerste atlete ooit drie afstanden te lopen?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Olympische Spelen
Video
menu