Nieuw Roden maakt favorietenrol waar

Foto: Max Pixel

De vrouwen van Nieuw Roden lijken dit jaar ook weer de grote favoriet te zijn voor het winnenvan het vrouwentoernooi van het Leekster Zaalvoetbal Gala.

De vrouwen van Nieuw Roden, de winnaar van de vorige editie, maakten in de eerste ronde op zaterdagavond namelijk weer een grootse indruk. De drie wedstrijden in poule D werden met speels gemak in winst omgezet. Alleen de nummer twee Grootegast bood enige tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Nieuw Roden de strijd met 3-0 in haar voordeel besliste.

Verrassing

In poule C viel de grootste verrassing. Van winnaar Zevenhuizen werd vooraf wel het één en ander verwacht, maar de tweede plaats van VEV ’67 gold als een grote surprise. Bij VEV ’67 is men onlangs gestart met vrouwenvoetbal. Dat lijkt nu al haar vruchten af te werpen.

In poule A stelde Oostenburg ietwat teleur. De finalist van de afgelopen editie plaatste zich wel voor de volgende ronde, maar moest wel het hoofd buigen voor de vrouwen van EKC.

In poule B maakte Opende met drie overwinningen veel indruk. Samen met nummer twee De Wilper Boys plaatste deze ploeg zich voor de volgende ronde. Bij Opende vertolkte Marit Tjoelker met acht doelpunten, waarmee ze topscorer van de avond werd, een uitzonderlijke hoofdrol.

Kruisfinales

Op vrijdag 29 december spelen de acht ploegen in twee poules de volgende ronde. Daarna vinden de kruisfinales plaats. De winnende ploegen van de kruisfinales spelen op de grote Gala-avond op 13 januari de finale.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu