Nieuw onderzoek naar transfers bij FC Twente

Nieuw onderzoek naar transfers bij FC Twente ANP

FC Twente heeft aanwijzingen dat er in het verleden bij transfers nog meer dingen zijn gebeurd die niet kunnen. Bestuurslid Ton Heerts vertelde dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie van de Enschedes club dat er handelingen zijn verricht die op zijn minst vraagtekens oproepen.

De club wil absolute duidelijkheid en daarom heeft interim-directeur Onno Jacobs dinsdagmiddag de opdracht gekregen om extra onderzoek te beginnen. De resultaten zullen meteen worden gedeeld met voetbalbond KNVB en de gemeente Enschede. ,,Dit bestuur is er alles aan gelegen om schoon schip te maken'', aldus Heerts.

Eind vorig jaar werd FC Twente al gestraft door de licentiecommissie van de KNVB omdat details uit een contract met een Maltees bedrijf dat investeerde in spelers werden verzwegen. Volgens een uitgelekt contract had investeringsmaatschappij Doyen verboden invloed op transfers bij de club. FC Twente kreeg een boete, mag drie jaar geen Europees voetbal spelen en moet meewerken aan een onafhankelijk onderzoek.

De club zit financieel in de problemen en moest in december met een lening en steun van de gemeente gered worden. Ook sportief gaat het slecht. De club die in 2010 nog landskampioen werd staat zestiende in de eredivisie. Op de korte termijn is behoud voor de eredivisie prioriteit, zei Heerts dinsdagavond. De club streeft naar herstel en wil over een paar jaar weer een stabiele positie verwerven in het linkerrijtje van de competitie, kondigde hij aan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu