Nieuw trainersduo voor DOS'46: met Henk Jan Mulder en Friso Boode aast de korfbalclub uit Nijeveen op een plek in de top 4 van Nederland

LDODK-trainer Henk Jan Mulder, in gesprek met speelster Marjolijn Kroon, tijdens een oefenwedstrijd tegen TOP. Foto Henk Jan Dijks

Henk Jan Mulder is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van korfbalvereniging DOS’46 en Friso Boode wordt zijn assistent. Met dit duo wil de club uit Nijeveen op termijn weer deel uitmaken van de top 4 van Nederland.

Mulder trainde tot eind vorig seizoen LDODK uit Gorredijk en korfbalde in het seizoen 1989-1990 zélf in Nijeveen. Boode is dit seizoen als staflid verbonden aan LDODK; als speler was hij daar tot eind vorig seizoen actief. De grootste successen in zijn actieve carrière behaalde Boode bij TOP: twee zaaltitels en één veldtitel. Ook bemachtigde hij een wereldtitel en een Europese titel met Oranje, waarvoor hij 12 interlands speelde.

Eerder deze maand nam DOS‘46 afscheid van coach Edwin Bouman. Zowel het clubbestuur als Bouman zelf zag geen perspectief meer om het seizoen gezamenlijk af te ronden. Vervolgens werd Herman van Gunst aangesteld als interim-hoofdcoach.

Zaterdag thuiswedstrijd tegen KZ/Thermo4U

DOS’46 start de kampioenspoule (6 teams) met 0 punten. De formatie van Van Gunst begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen nummer 4 KZ/Thermo4U (4 punten). Wint DOS’46, dan houdt het kans op een plek bij de eerste 4 en dus op de play-offs.

Eerder al werd bekend dat DOS’46 richting volgend seizoen de samenwerking met Michel Zink (coach DOS’46 2) en Luca Spin (coach Jong DOS’46) heeft verlengd.

Nieuws

menu