Nieuwe besmettingen onder voetballers in Spanje en Portugal

Nieuwe besmettingen onder voetballers in Spanje en Portugal ANP

In vrijwel alle grote Europese voetbalcompetities worden plannen gemaakt om het seizoen te hervatten, maar tegelijkertijd blijven er ook berichten komen over besmette spelers. Bij de Spaanse club Real Betis is bij drie spelers het coronavirus aangetroffen. In Portugal meldde Vitória SC dat drie voetballers zijn besmet.

De Bundesliga is de eerste competitie die weer van start gaat. Komende zaterdag (16 mei) staan weer wedstrijden op het eerste en tweede niveau in Duitsland op het programma. Dynamo Dresden, de hekkensluiter van de tweede Bundesliga, komt echter niet in actie omdat de hele selectie weer voor twee weken in quarantaine moet nadat twee spelers positief hadden getest.

De Portugese voetbalbond hoopt eind mei de competitie te kunnen hervatten. In Spanje moet dat in de loop van juni gebeuren, net als in Italië en Engeland. In Italië testten afgelopen week spelers van onder meer Sampdoria (zeker vier), Fiorentina (drie) en Torino (één) positief. In Engeland meldde Brighton & Hove Albion zondag de derde positieve test binnen de selectie. Naast de drie besmettingen bij Real Betis is het coronavirus ook aangetroffen bij spelers van Atlético Madrid, Athletic Club en Granada.

Nieuws

Meest gelezen

menu