Nieuwe knieblessure voor Schweinsteiger

Nieuwe knieblessure voor Schweinsteiger ANP

Bastian Schweinsteiger staat opnieuw enige tijd aan de kant. De middenvelder van Manchester United heeft dinsdag op de training van de nationale ploeg van Duitsland wederom een blessure aan zijn rechterknie opgelopen.

Medisch onderzoek in de kliniek van teamarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt in München wees woensdag uit dat enkele banden van zijn rechterknie opnieuw gedeeltelijk gescheurd zijn. Een mri toonde dat onder meer aan. De aanvoerder van de Duitse ploeg was pas net hersteld van een blessure aan diezelfde knie.

Bondscoach Joachim Löw was dinsdag al somber gestemd ,,Het ziet er niet positief uit'', zei hij. Schweinsteiger moet sowieso de komende oefeninterlands van Duitsland tegen Engeland en Italië aan zich voorbij laten gaan. Mogelijk is zelfs zijn seizoen ten einde en moet hij het EK in Frankrijk missen.

Ook Mesut Özil en Karim Bellarabi zijn niet helemaal fit. Beide spelers lieten de ochtendtraining van woensdag schieten om aan hun herstel te werken. Özil kreeg zaterdag in de wedstrijd van zijn club Arsenal tegen Everton een trap op zijn linkerenkel, terwijl Bellarabi een voetblessure heeft. ,,Ik verwacht dat beiden fit zijn voor de wedstrijd van zaterdag'', aldus Löw.

Nieuws

Meest gelezen

menu