Nieuws uit Londen: Formule 1 nog niet vergeven (dus Assen heeft nog alle kans)

Krijgt het TT Circuit in Assen naast de MotoGP straks ook de Formule 1? Foto: DvhN

Het TT Circuit heeft nog steeds net zoveel kans om de Formule 1 binnen te halen als het Circuitpark Zandvoort. Dat heeft het Formula One Management (FOM) aan de organisatoren in Assen laten weten.

,,We hebben contact gehad met Londen’’, klinkt het opgelucht uit de mond van voorzitter Jos Vaessen van The Netherlands Grand Prix Foundation, die zich al een tijdje inspant om Max Verstappen in de Drentse hoofdstad aan de start te krijgen.

,,In het mailtje dat teruggekomen is, geeft de FOM aan dat ze wel in gesprek zijn met Zandvoort, maar dat er absoluut geen toezegging is gedaan en dat er ook zeker geen beslissing is genomen. Ze zijn niet blij met de publiciteit, maar dat terzijde. Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een opzetje tussen Circuit Zandvoort en De Telegraaf .’’

Alles volledig open

Volgens Vaessen komt er, zoals reeds afgesproken was, nog gewoon een delegatie van het Formula One Management naar Assen om de faciliteiten van het Drentse circuit nader onder de loep te nemen. ,,We krijgen alle kansen. Er zal gewoon een vergelijking plaatsvinden, waarin de voors en tegens tegenover elkaar worden gezet. Wij zien dat met vertrouwen tegemoet. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van ons product en de kwaliteit van onze organisatie. Alles ligt nog volledig open en dat is prima.’’ Technisch werd het TT Circuit in een eerder stadium al goed bevonden.

Zandvoort

De Telegraaf opende vrijdagochtend de krant met het nieuws dat de Formule 1 voor Zandvoort zou hebben gekozen. In het artikel van het landelijke dagblad rept prins Bernhard van Oranje, de directeur van Circuit Zandvoort, van een harde, schriftelijke toezegging van de Formule 1-top dat het duinencircuit boven Assen verkozen zou zijn en dat hij alleen nog maar ja hoeft te zeggen tegen een aanbieding van de FOM in ruil voor een fee van 20 miljoen euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu