Nigel de Jong tekent bij LA Galaxy

Nigel de Jong tekent bij LA Galaxy ANP

De Amerikaanse voetbalclub LA Galaxy heeft middenvelder Nigel de Jong (31) woensdag vastgelegd. De 81-voudige international komt transfervrij over van AC Milan, dat maandag instemde met de ontbinding van zijn contract.

Bij de Italiaanse club kreeg hij dit seizoen weinig speeltijd. Bij LA Galaxy is de voormalige Ajacied de negende aanwinst voor het komende seizoen in de Major League Soccer (MLS). De Jong krijgt bij de Amerikaanse glamourclub onder anderen Ashley Cole, oud-Ajacied Jelle Van Damme, Steven Gerrard, Robbie Keane en Giovanni Dos Santos als ploeggenoten. Bruce Arena, oud-bondscoach van de Amerikaanse ploeg, is sinds 2008 trainer van de hoofdmacht.

De Jong speelde ook voor Hamburger SV en Manchester City. ,,LA Galaxy is het Real Madrid of het Barcelona van de Verenigde Staten'', liet hij opgetogen weten. ,,Deze ploeg moet altijd en overal winnen. Ik weet dat er veel druk staat op het team, de spelers en de organisatie, maar daar heb ik geen probleem mee. Bij grote clubs moet je altijd presteren. Ik wil zo snel mogelijk mijn draai vinden in het elftal.''

Nieuws

Meest gelezen

menu