Noord-Ierland zet recordreeks neer

Noord-Ierland zet recordreeks neer ANP

De voetbalploeg van Noord-Ierland heeft maandag in Belfast een recordreeks neergezet. De ploeg van bondscoach Michael O'Neill versloeg Slovenië in een oefeninterland met 1-0. Daardoor is Noord-Ierland nu tien wedstrijden op rij ongeslagen. Daarmee verbeterde O'Neill het record van Billy Bingham, die als bondscoach in de jaren tachtig twee keer met het nationale elftal in negen opeenvolgende duels zonder nederlaag bleef.

Conor Washington (Queens Park Rangers) maakte maandag in de eerste helft het doelpunt voor de thuisploeg, die komende zomer in Frankrijk voor de eerste keer deelneemt aan het EK. Slovenië wist zich, evenals onder meer Oranje, niet te kwalificeren voor het eindtoernooi om de Europese titel.

Oekraïne won in Kiev met 1-0 van Wales, dat zonder sterspeler Gareth Bale (rust) aantrad. Het doelpunt kwam op naam van Andrei Jarmolenko, die in de 28e minuut scoorde. De Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük leiden het duel. Beide landen zijn bij het EK in Frankrijk van de partij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu