Noordelijke tennissers tegen elkaar in actie in Caïro: Visker uit Groningen verslaat Houkes uit Sleen

Niels Visker. Foto: Archief Duncan Wijting

Niels Visker plaatste zich voor de tweede ronde van het World Tennis Tour-toernooi in Caïro. De tennisser uit het Groningse Lageland versloeg een andere noorderling, Max Houkes uit Sleen: 6-4, 2-6, 6-4.

Houkes had zich via drie overwinningen in het kwalificatietoernooi naar het hoofdtoernooi geslagen. Op zich al een knappe prestatie, want Ryan Nijboer, een van ’s lands grootste tennistalenten, lukte dat bijvoorbeeld niet, en datzelfde geldt voor Sidané Pontjodikromo. De in Leersum woonachtige Groninger sneuvelde in de derde ronde van de kwali’s.

Visker, die afgelopen weekend nog de finale verloor van de vorige editie van hetzelfde graveltoernooi, was net op de beslissende momenten de sterkste tegen Houkes.

De Drent, inmiddels nummer 830 op de ATP-wereldranglijst, brak Visker direct in de eerste game van de wedstrijd en behield die break tot 4-3. Toen brak de 19-jarige uit Lageland terug en op 5-4 had Visker slechts één breakpunt nodig voor de setwinst. In de tweede set brak Houkes tweemaal door de service van Visker, die weinig in kon brengen.

In de beslissende set brak Visker Houkes op 2-1, maar de rebreak kwam ook snel. Tot 4-4 ging het daarna gelijk op. Op 5-4 voor Visker, met Houkes aan service, liet de man uit Sleen drie gamepoints onbenut, waarna Visker wel raad wist met zijn eerste break- en dus matchpoint: 6-4.

Visker treft donderdag in de tweede ronde de als eerste geplaatste Egyptenaar Mohamed Mamoon, de nummer 390 van de wereld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
tennis
menu