Noorwegen kegelt Oranje uit het WK na 37-34 zege. De eerste helft was voor de Nederlandse handbalsters, maar de tweede voor de toch weer betere Noren

De Nederlandse handbalsters hebben het op het WK niet gered. Noorwegen plaatste zich maandagvond ten koste van de Oranje-vrouwen met een 37-34 zege voor de kwartfinales.

De Nederlandse bank met onder anderen coach Monique Tijsterman en Estavana Polman ziet de bui al hangen: Nederland gaat het niet redden tegen Noorwegen.

De Nederlandse bank met onder anderen coach Monique Tijsterman en Estavana Polman ziet de bui al hangen: Nederland gaat het niet redden tegen Noorwegen. Foto Ronald Hoogendoorn

De Noorse handbalvrouwen dansten in de sporthal in het Spaanse Castelló dol van vreugde in de rondte na hun overwinning op Nederland, dat op het WK zijn twee jaar geleden behaalde wereldtitel verdedigde. Die uitgelatenheid viel te begrijpen, want in de eerste helft leek er nog niets op dat de Scandinaviërs zich zouden plaatsen voor de kwartfinales. In de eerste dertig minuten waren de furieus gestarte Oranje-vrouwen lang de bovenliggende partij.