Oefencampagne van volleyballers Lycurgus uit Groningen voert van Montfort tot Slovenië

De oefencampagne voert de volleyballers van Amysoft Lycurgus van Montfort tot Slovenië.

Aanvoerder Dennis Borst komt ook weer in actie voor Lycurgus.

Aanvoerder Dennis Borst komt ook weer in actie voor Lycurgus. Foto Dijks Fotografie

De Groningers spelen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen totaal acht wedstrijden. Daarvan is het eerste oefenduel op vrijdagavond 3 september in het Limburgse Montfort tegen VC Limac, de nieuwkomer in de eredivisie VC Limac.

Daarna wacht de volgende dag in Maaseik een driekamp tegen VC Limac en Tectum Achel. Bij de laatste club volgt een weerzien met spelverdeler Sam Gortzak, die de afgelopen zes seizoenen bij Lycurgus speelde. Het weekend erop is op 10 en 11 in België Volley Haasrode Leuven de tegenstander. Dat sterke team eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Belgische competitie.

Volley Tricolore Reggio Emilia

Lycurgus trekt verder Europa in, waar op 16 en 17 september in Italie tegen Volley Tricolore Reggio Emilia wordt gespeeld. Deze fusieclub komt uit op het tweede niveau. Henk-Jan Held, winnaar van Olympisch zilver in 1992 en goud in 1996, was daar vier jaar geleden manager.

Supercup

De oefencampagne van de mannen van coach Arjan Taaij wordt op 19 en 20 september in Slovenië besloten tegen Calcit Kamnik. Dat team speelt in eigen land op het hoogste niveau. Eredivisieteam en bekerwinnaar Lycurgus begint op zondag 26 september het seizoen in Apeldoorn met de strijd om de Supercup tegen kampioen Draisma Dynamo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu