Oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Groningen afgelast vanwege transferruzie

Alessio da Cruz toen hij in juli van dit jaar nog uitkwam voor Sheffield Wednesday. Foto: Holly Allison/TPI/Shutterstock

Het oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Groningen van donderdag is afgelast. Reden is de onenigheid tussen beide clubs over de transfer van Alessio Da Cruz, bevestigt een woordvoerder van Zwolle.

FC Groningen presenteerde Da Cruz zaterdag als versterking voor de selectie van trainer Danny Buijs. De 23-jarige Nederlandse aanvaller kwam op huurbasis over van Parma. In eerste instantie leek Zwolle hem binnen te halen, maar op het laatste moment sloeg FC Groningen toe. De club uit Zwolle is daarover niet te spreken.

‘PEC een loer gedraaid’

PEC is woedend en vindt dat het een loer is gedraaid. De rechtsbuiten was al was gekeurd en stond op het punt stond om een contract te tekenen. ,,FC Groningen heeft duidelijk een erecode geschonden‘’, aldus technisch manager Mike Willems. ,,Ze wisten dat we met hem bezig waren, dat het nagenoeg rond was. Dan ga je zo’n iemand toch niet benaderen?”

‘Keuring voorbarig’

FC Groningen, dat zaterdag bekendmaakte dat Da Cruz voor een seizoen wordt gehuurd van Parma, gaf aan niks verkeerds te hebben gedaan. Zo liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus weten dat Da Cruz helemaal geen akkoord met PEC had en dat de Zwollenaren dus een speler aan het keuren waren met wie ze nog niet rond waren. Ook Da Cruz gaf dat aan. Volgens hem had PEC bovendien nog geen deal met zijn Italiaanse werkgever.

Da Cruz zat zondag nog niet bij de selectie toen Groningen van Ajax won (1-0).


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu