Oefeninterlands van Nederlandse teams geannuleerd

Oefeninterlands van Nederlandse teams geannuleerd ANP

Het Nederlands elftal van bondscoach Ronald Koeman en de voetbalvrouwen van bondscoach Sarina Wiegman komen in principe pas in september weer in actie. De geplande oefeninterlands in mei en juni gaan niet door. Dat is het gevolg van besluiten die de Europese voetbalbond UEFA woensdag bekend heeft gemaakt vanwege de coronacrisis.

De nationale bonden krijgen tot 3 augustus de tijd om de competities in eigen land af te ronden. De resterende duels in de Champions League en Europa League zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. De UEFA schrapte bovendien de Europese interlands, die nog tot aan de zomer op de agenda stonden, waaronder de play-offs voor een ticket om het EK in 2021.

Het Nederlands elftal van Koeman zou oefenen tegen Griekenland (Enschede, donderdag 28 mei) en Wales (Rotterdam, zaterdag 6 juni). De nationale ploeg van Wiegman zou vriendschappelijk uitkomen tegen België (5 juni) en Noorwegen (9 juni).

Voetbalvrouwen

De UEFA heeft voor de voetbalvrouwen nog geen besluit genomen over de nieuwe speeldata van het Europees kampioenschap 2021 in Engeland. De eerstvolgende wedstrijd voor de Nederlandse voetbalsters is nu het EK-kwalificatieduel in en met Rusland op vrijdag 18 september. Vier dagen later volgt dan de thuiswedstrijd tegen Kosovo.

Voor het Oranje van Koeman staan er begin september twee thuiswedstrijden, tegen Polen en Italië, in de Nations League op het programma. "Uiteraard is deze Europese agenda afhankelijk van de verdere ontwikkelingen van de coronapandemie. Ook hier geldt dat de adviezen van het RIVM worden opgevolgd: er wordt niet gevoetbald voordat het veilig is", liet de KNVB weten.

De Europese voetbalbond heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de eindronde voor spelers onder 21 jaar (Jong Oranje) in de zomer van 2021 in Hongarije en Slovenië. Door de verplaatsing van het EK met een jaar zoekt de UEFA ook voor dat evenement nog naar een alternatief.

Nieuws

Meest gelezen

menu