Olav Mol nu ook virtueel F1-commentator

Olav Mol nu ook virtueel F1-commentator ANP

Olav Mol, de stem van de Formule 1 in Nederland, is binnenkort ook te horen als commentator bij de officiële videogame van het 2020 FIA Formule 1-wereldkampioenschap. Het is voor het eerst dat het computerspel volledig in het Nederlands wordt uitgegeven.

Mol is al sinds 1991 te horen als commentator bij de Formule 1. Hij heeft al meer dan 500 races voorzien van zijn enthousiaste en deskundige commentaar. In 2016 ontving hij de Theo Koomen Award voor zijn optreden tijdens de door Max Verstappen gewonnen Grote Prijs van Spanje.

"Het was een flinke uitdaging maar ook ontzettend leuk om ook op deze manier verslag te mogen doen", vertelt Mol over zijn virtuele debuut. "Niet alleen is de Formule 1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de racekalender, maar de sport is ook virtueel, met miljoenen spelers, populairder en realistischer dan ooit. Om als commentator dan ook onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer." Het spel ligt vanaf 10 juli in de winkels.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu