Olympisch goud voor Nederlandse hockeysters na overtuigende zege op Argentinië

Vreugde bij de Nederlandse hockeysters na een treffer van Caia van Maasakker. Foto: AFP

Olympisch goud voor de Nederlandse hockeysters. In het Oi Hockey Stadium in Tokio werd het in een aantrekkelijke wedstrijd 3-1 tegen Argentinië.

Oranje startte voortvarend. Het zette de Argentijnen meteen onder druk. Dat leidde al binnen 5 minuten tot de eerste stafcorner, maar de inzet van Caia van Maasakker, die haar laatste interland speelde, belandde op de lat. Argentinië hield het eerste kwart prima stand en kreeg nog een aanvallend kansje, maar de bal ging naast het doel van Josine Koning.

Halverwege het tweede kwart was het raak voor Nederland. Nadat de hockeysters al wat kansjes hadden gehad, was het Margot van Geffen die de bal na een strafcorner nog net aanraakte voordat de bal in het Argentijnse doel verdween: 1-0.

Van Maasakker

Enkele minuten daarna tekende Van Maasakker voor de 2-0 uit een strafcorner. Op slag van rust werd het zelfs nog 3-0 voor Oranje. Het was opnieuw Van Maasakker die in haar afscheidswedstrijd scoorde. De Argentijnse vrouwen kwamen in het tweede kwart nog terug tot 3-1 door een strafcorner van Agustina Gorzelany: 3-1.

Tien minuten in het derde kwart was er een megakans voor Nederland op de 4-1, maar Maria Verschoor verzuimde om te scoren. In het vierde en laatste kwart werd er niet meer gescoord zodat de Nederlandse hockeysters opnieuw een gouden olympische plak in hun zak konden steken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu