Olympisch kampioen Esmee Visser naar Team IKO van Groningse broers Ten Hove

Esmee Visser Foto Neeke Smit

Olympisch kampioene op de 5000 meter Esmee Visser gaat schaatsen voor Team IKO van de Groningse broers Martin en Erwin ten Hove.

Dat werd gisteren op een online-persconferentie bekendgemaakt, waarin Visser in een VIP-lounge in Thialf in haar eentje achter de computer vragen beantwoordde.

Ontspannen sfeer

Ze zei om meerdere redenen voor IKO te hebben gekozen. Zo kan de langebaanschaatsster daar goed met sterke mannen trainen, wat ze als specialiste op de langere afstanden nodig heeft. Daarnaast spreekt Visser de ontspannen sfeer binnen het team aan en het feit dat ze naast het schaatsen tijd krijgt om haar studie af te ronden.

Nog veel beter

Martin ten Hove van Team IKO zei dat de schaatsster nog veel beter kan en net als haar teamgenoot Jorien ter Mors op de Olympische Spelen voor medailles kan zorgen. Ten Hove zei lachend geen druk op Visser te leggen, maar daar eigenlijk wel op te rekenen.

Lange afstanden

De schaatsster uit Beinsdorp is gespecialiseerd in de lange afstanden. Ze werd in 2018 Europees kampioene op de 3000 meter en olympisch kampioene op de 5000 meter. Bij de KPN NK afstanden 2020 in Thialf, won Visser de 3000 meter en de 5000 meter.

Louis Hollaar

Ten Hove maakte verder bekend dat ook Louis Hollaar voor zijn team gaat rijden. Hij komt net als Visser van team TalentNed dat per 1 april als professionele seniorenploeg is opgeheven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu