Onderzoekskamer FIFA in beroep

Onderzoekskamer FIFA in beroep ANP

De onderzoekskamer van de ethische commissie van wereldvoetbalbond FIFA gaat in beroep tegen de schorsing van Sepp Blatter en Michel Platini. De onderzoekskamer had een levenslange schorsing voorgesteld, maar de FIFA-baas en UEFA-voorman kregen acht jaar.

De schorsing werd in december opgelegd door de tuchtkamer van de ethische commissie, die dat deed aan de hand van een rapport van de onderzoekskamer. Die bleek het dinsdag niet eens te zijn met het besluit om Blatter en Platini acht jaar te verbannen uit het voetbal. Een woordvoerder kondigde aan in beroep te gaan.

Ook de voetbalbazen zelf strijden nog tegen hun schorsing. Platini is al in beroep gegaan bij de kamer van beroep bij de FIFA, Blatter zal dat doen. Ze zeggen beiden dat ze niets fout hebben gedaan.

Het duo werd geschorst vanwege een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini. Volgens de ethische commissie van de FIFA kon die niet door de beugel. Ze zouden de ethische regels bij de bond hebben overtreden. Als gevolg daarvan kan Platini zich niet mengen in de strijd om Blatter op te volgen als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu