De zware knieblessure die Maikel Kieftenbeld tegen PSV opliep, stelt Dick Lukkien bij FC Emmen voor een dilemma

De seizoensopener tegen PSV liep voor FC Emmen uit op een teleurstelling. Voor de ploeg in zijn geheel, maar met name voor één persoon: Maikel Kieftenbeld. De 32-jarige middenvelder schoot bij zijn officiële debuut in eigen doel én liep een zware knieblessure op.

Kermend van de pijn ligt Maikel Kieftenbeld op de grond. In de blessuretijd van het duel met PSV lie[ de middenvelder van FC Emmen een knieblessure op, naar nu blijkt een gescheurde voorste kruisband in zijn rechterknie.

Kermend van de pijn ligt Maikel Kieftenbeld op de grond. In de blessuretijd van het duel met PSV lie[ de middenvelder van FC Emmen een knieblessure op, naar nu blijkt een gescheurde voorste kruisband in zijn rechterknie. Foto: ANP

De blijdschap was groot toen Maikel Kieftenbeld medio juni op De Oude Meerdijk werd gepresenteerd. Blijdschap bij FC Emmen, maar zeker ook bij de supporters van de Drentse club. Iedereen realiseerde zich dat de inmiddels 32-jarige middenvelder met zijn ervaring en routine dit seizoen weleens een cruciale rol zou kunnen spelen in de missie om de promovendus voor de eredivisie te behouden. Maar liefst zeven jaar speelde Kiefenbeld na zijn vertrek bij FC Groningen in Engeland, volgens hemzelf ‘een grote mannenwereld’. Het avontuur leidde hem langs Birmingham City FC en Millwall FC, clubs waar hijzelf en zijn spel pas écht volwassen werden. Onlangs zei hij in deze krant graag een stukje van de Engelse prestatiecultuur bij zijn huidige teamgenoten te willen introduceren.

Nieuws

menu