Ook Champagne vangt bot bij CAS

Ook Champagne vangt bot bij CAS ANP

Jérôme Champagne heeft het sporttribunaal CAS donderdag niet op andere gedachten kunnen brengen. Hij zag zijn verzoek om vrijdag doorzichtige hokjes te gebruiken bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA afgewezen.

Het sporttribunaal kreeg woensdag al hetzelfde verzoek van medekandidaat Ali bin Al-Hussein. De Jordaniër was ook naar het CAS gestapt om de FIFA tot transparantie te bewegen. Champagne en Prins Ali, die allebei Sepp Blatter willen opvolgen, vrezen dat sommige landen onder druk zijn gezet om op een bepaalde kandidaat te stemmen. Volgens hen zullen die afgevaardigden mogelijk een foto nemen in het stemhokje, om te kunnen bewijzen op wie zij hebben gestemd.

Prins Ali pleitte bij het CAS eveneens voor onafhankelijke toezichthouders bij de verkiezing, maar ook dat verzoek werd afgewezen. De zes continentale bonden mogen allemaal zelf waarnemers aanwijzen. Volgens Champagne hebben de continenten van de twee belangrijkste kanshebbers (Gianni Infantino en sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa) de meeste mensen in de zaal rondlopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu