Ook FC Augsburg haalt fors uit tegen Schalke

Ook FC Augsburg haalt fors uit tegen Schalke ANP

Schalke 04 gaat na de gedwongen pauze vanwege het coronavirus verder met een slechte reeks in de Bundesliga. De ploeg van trainer David Wagner verloor op eigen veld met liefst 3-0 van FC Augsburg. Schalke heeft nu al negen competitieduels niet meer gewonnen en is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats.

Augsburg had voor het eerst de in maart aangestelde trainer Heiko Herrlich op de bank. Zijn debuut was een week uitgesteld na een bezoekje aan de supermarkt, waarmee hij de quarantaineregels had overtreden. Zijn ploeg verloor bij de hervatting van de Duitse voetbalcompetitie met 2-1 van VfL Wolfsburg, maar bij zijn eerste optreden als coach liep het een stuk beter. Eduard Löwen zette zijn ploeg al in de 6e minuut op voorsprong met een knap ingeschoten vrije trap.

Schalke, dat de competitie vorige week had hervat met een al even pijnlijke 4-0-nederlaag bij streekgenoot Borussia Dortmund, kwam amper tot fatsoenlijke aanvallen. De ingevallen Nigeriaan Noah-Joel Sarenren-Bazee verdubbelde in de 76e minuut de voorsprong na pover ingrijpen van Schalke-verdediger Jonjoe Kenny. Het was zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. In de slotminuut maakte de Venezolaan Sergio Córdova nog de 0-3.

De van een blessure teruggekeerde Jeffrey Gouweleeuw bleef bij middenmoter Augsburg op de bank.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu