Ook FC Utrecht akkoord met salarisverlaging

Ook FC Utrecht akkoord met salarisverlaging ANP

FC Utrecht heeft een akkoord bereikt met de spelersgroep over een tijdelijke salarisverlaging. De technische staf en directie van de eredivisieclub besloten zich solidair te verklaren en het voorbeeld van de voetballers te volgen. Eerder maakten PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo, FC Twente en PEC Zwolle afspraken met spelers, staf- en directieleden en vaak ook het kantoorpersoneel over vermindering van de salarissen.

De belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers in de voetballerij (FBO, VVCS, ProProf en de CBV) sloten begin deze maand een akkoord over een pakket aan noodmaatregelen, bestaande uit bindende afspraken en collectieve aanbevelingen. Het is de bedoeling dat hiermee op jaarbasis zo'n 35 miljoen euro wordt uitgespaard, bedoeld om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de clubs iets te verlichten. De besparing valt waarschijnlijk wel een stuk lager uit, omdat bijvoorbeeld de salarisreductie in principe vervalt zodra er weer toeschouwers de stadions in mogen.

De profclubs moeten zelf met hun spelers een akkoord bereiken over de aanbevelingen, zoals het afzien van collectieve bonussen en verlaging van het salaris. "In de gesprekken met de spelersraad was direct duidelijk dat de spelers ook hun steentje bij wilden dragen in deze tijd van inkomstenderving", zegt Thijs van Es, de algemeen directeur van FC Utrecht.

Volgens aanvoerder Willem Janssen zijn de spelers unaniem akkoord gegaan. "Vanaf minuut 1 was iedereen bereid mee te denken met de club. Ook als blijk van waardering en solidariteit richting deze trouwe supporters en partners hebben wij het voortouw genomen door middel van deze tijdelijke salarisverlaging."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu