Ook Jackson Martínez vertrekt naar China

Ook Jackson Martínez vertrekt naar China ANP

De Colombiaanse spits Jackson Martínez verlaat Atlético Madrid en gaat spelen voor de Chinese club Guangzhou Evergrande. De Aziatische kampioen bevestigde woensdag dat er 42 miljoen euro is betaald voor de international, een record voor de Chinese competitie. De 29-jarige Martínez tekent in China een contract voor vier jaar en wordt ploeggenoot van andere Zuid-Amerikanen zoals Paulinho en Ricardo Goulart en krijgt Felipe Scolari als trainer.

Atlético kocht Martínez afgelopen zomer voor ongeveer 35 miljoen euro van Porto. In vijftien competitieduels scoorde hij twee keer. De Colombiaan zegt dat hij deze kans niet kon laten schieten. ,,Ik denk dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan. Dit is het beste voor iedereen.''

Na de medische keuring sluit de aanvaller aan bij het team voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen in China. Eerder in deze transferperiode koos een aantal andere topspelers uit Europese competities ook al voor een verhuizing naar de Chinese competitie. De Braziliaan Ramires verliet Chelsea en vertrok naar Jiangsu Suning en Gervinho (AS Roma) koos voor het lucratieve aanbod van Hebei China Fortune.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu