Ook Jelmer Jonker naar PKC, korfbalclub DOS'46 uit Nijeveen raakt opnieuw belangrijke speler kwijt

Jelmer Jonker. Foto: Marco Spelten

Korfballer Jelmer Jonker komt volgend seizoen uit voor PKC in Papendrecht. Dat heeft de aanvoerder en international donderdagochtend bekendgemaakt aan zijn teamgenoten van Korfbal League-club DOS’46 uit Nijeveen.

Daarmee raakt DOS’46, dat vorig seizoen nog de veldtitel won, binnen korte tijd opnieuw een belangrijke speler kwijt. Eerder deze week kondigde Nienke Hintzbergen al aan volgend seizoen bij PKC te gaan spelen. En daarvoor maakte Geertje Hoekstra uit Groningen al bekend met korfballen op het hoogste niveau te stoppen. Harjan Visscher en Marieke Klaver spelen volgend seizoen voor Fortuna in Delft.

Jonker begon met korfballen bij Juventa in zijn geboorteplaats Hardenberg en maakte in het seizoen 2009/2010 de overstap naar DOS’46. In zijn derde en laatste Nijeveense juniorenjaar won hij met DOS’46 A1 de veldtitel. Na een jaar in DOS’46 2 speelde hij zich in het seizoen 2013/2014 in de hoofdmacht, op dat moment voor het tweede jaar op rij uitkomend in de hoofdklasse.

Broer Sven

In het seizoen 2014/2015 dwong hij met het vlaggenschip, met broer Sven als vakgenoot, de felbegeerde promotie naar de Korfbal League af. In zijn vierde seizoen op het hoogste niveau (2018/2019) werd hij met 133 doelpunten topscorer van de Korfbal League, waarna hij met DOS’46 op het veld de titel pakte. Begin van dit seizoen kwam daar een Supercup bij.

Nederlands team

In 2016 werd Jonker speler van Nederlands team, waarvan de CIOS-docent na een onderbreking van één jaar sinds het najaar van 2019 weer deel uitmaakt. Jonker: ,,Ik heb elf jaar bij DOS’46 gespeeld en koester de mooie momenten die ik hier heb beleefd.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu