Ook Oranje Zwart in kwartfinale EHL

Ook Oranje Zwart in kwartfinale EHL ANP

Na Kampong en Amsterdam hebben ook de hockeyers van Oranje Zwart (OZ) de kwartfinales bereikt van de Euro League. De kostte zaterdag tegen Royal Leopold uit België erg veel moeite. De Brabanders beslisten het spannende duel pas twee minuten voor tijd in hun voordeel: 2-1. International Robert van der Horst was de matchwinner. Hij pushte de bal na een indrukwekkende soloactie hoog in het doel.

OZ kwam in het eerste kwart op voorsprong dankzij strafcornerkanon Mink van der Weerden. Op zijn sleeppush had keeper Quentin Walravens geen verweer. Vroeg in de tweede helft maakte Arthur Verdussen gelijk. Hij lepelde de bal handig langs zijn landgenoot Vincent Vanasch in het Eindhovense doel. Eraan vooraf ging een fout van Van der Weerden, die zich knullig liet aftroeven.

Daarna kregen de Belgen met enige regelmaat uitzicht op een stunt. Van der Horst bezorgde zijn team alsnog een vervolg in het toernooi. Tweede paasdag is de Duitse club Harvestehuder de tegenstander. Daarna speelt gastheer Amsterdam tegen Real Club de Polo. Kampong staat zondag tegenover Rot Weiss Köln. De winnaars komen half mei in actie in de Final Four.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu