Ook Schulting vaker op langebaan

Ook Schulting vaker op langebaan ANP

Na Jorien ter Mors kiest ook Suzanne Schulting komend seizoen vaker voor de langebaan. Dat zei de shorttrackster woensdag in Dordrecht, waar ze komend weekend in actie komt op de wereldbekerfinale.

,,Ik ga volgend seizoen lekker 'langebanen'. In ieder geval meer dan nu'', zei de achttienjarige schaatster over haar toekomstplannen. Jorien ter Mors volgt een soortgelijk traject en mist daardoor komend weekend de wedstrijden in Dordrecht. Zij geeft de voorkeur aan de WK afstanden in het Russische Kolomna.

Coach Jeroen Otter heeft er geen moeite mee dat pupillen pendelen tussen de langebaan en het shorttrack ,,Je moet de atleet altijd vrijlaten. Ik adviseer wel, maar de atleet moet uiteindelijk de keuzes maken. Ik ben heel erg van de multidisciplinaire aanpak. Bovendien, Jorien won in Sotsji zonder te kiezen tussen de langebaan en het shorttrack al goud op de 1500 meter (langebaan). Al had het fijn geweest als de wereldbekerfinale een week later was, dan had ze er gewoon bij kunnen zijn. Maar als Jorien scoort in Kolomna, zal ik hier staan te juichen.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu